Arhiva bloga

petak, 11. travnja 2014.

Želimo ti dobar vjetar u leđa, svu ljubav ovoga svijeta i siguran put do zvijezda!




Učiti počinjemo vrlo rano. Već smo u majčinom trbuhu mogli čuti različite zvukove na koje smo odgovarali pokretima ili umirivanjem.
Nakon rođenja počeli smo učiti kroz igru, zabavu i istraživanje uz pomoć svih svojih osjetila. Za nekoliko godina naučili smo mnogo i pri tom se dobro zabavljali. Griješili smo, ali smo bili ustrajni i te pogrješke ispravljali.
Zatim smo krenuli u školu...Učenje je odjednom postao ozbiljan zadatak. Od riječi moraš i trebaš počela ti se dizati kosa na glavi. A zabava? Negdje se putem izgubila. Učenje je za većinu postalo utrka s ocjenama, borba sa „slabim pamćenjem“, strahovima da nećeš : uspjeti, biti najbolji, imati dobre ocjene, neće te voljeti, kaznit će te, nećeš upisati školu koju želiš...
Ako je učenje u bilo čemu za tebe postalo mučenje, dosada ili je prestalo biti zabavno, upravo je sada najbolji trenutak da pođeš s nama na put.
Zajedno ćemo pobijediti slabosti i postići uspjeh!
Naučit ćemo ostvariti svoje ciljeve, učiti s lakoćom, opušteno, osjećati se dobro i uspješno i to sve metodom : korak po korak.
Ukoliko osjetiš da je previše teško ili se umoriš, stani i odmori se, možeš se čak i vratiti dio puta jer i taj se dio puta zove učenje.

Svaki tvoj korak vodi te cilju zato budi ustrajan, hrabar i imaj povjerenja.
Nagrada je ogromna!

Ovaj će program trajati kroz cijelu godinu, a cilj mu je razviti dječju ljubav prema znanju.
Sve vježbe koje će program sadržavati jačaju samopouzdanje i optimizam kroz učenje. Djeca, kao i odrasli imaju svoj svijet kvalitete. To je svijet u kojem su sve osnovne potrebe (preživljavanje, ljubav i  pripadanje, moć, sloboda i zabava) zadovoljene.
Glavna misija ovog programa je postići da djeca u svoj svijet kvalitete vrate školu i učitelje jer od silnih jedinica i kazni oni više nisu u svijetu kvalitete većini njih. 
Djeci koja pak, i dalje imaju školu i učitelje u svom svijetu kvalitete pomoći ćemo da nas i zadrže tamo.  :)


Više o ovom programu kada počnemo s radom. :)

Nema komentara:

Objavi komentar