Arhiva bloga

nedjelja, 14. prosinca 2014.

Konj pinata :)

Imali smo u Čarobnoj ploči proslavu djevojčice koja voli konje. 
Nisam joj mogla donijeti konja, ali sam se potrudila napraviti jednoga. :)


 Na kartonu nacrtate oblik, izrežete i napravite još jedan identičan. 



Izrežete jednu dugačku traku, širine po vašoj želji, moja je bila cca 10 cm i spojite ju s jednom stranicom konja. 
Nakon toga zalijepite i drugu stranu. Dobra stvar je to što ako vam traka bude kratka odrežete još jedan komad i samo nastavite lijepiti.



Donji dio ne zalijepite odmah ako pravite pinatu u koju ubacujete bombone, lizalice, konfete ili što god vam padne na pamet ;)
 

Nakon punjenja pinate donji dio sam zalijepila žutom papirnom trakom.


Nakon toga slijedi zabavni dio. 
Ja sam odabrala smeđi krep papir i narezala ga na pravokutnike koje sam lijepila jednog po jednog. Mislila sam da će trajati cijelu vječnost, ali nije. Lijepila sam vrućim ljepilom dok mi nije ponestalo patrona nakon čega sam prešla na tekuće ljepilo. Moram samo reći da ide brže i bolje vrućim ljepilom. :)


Bijeli krep papir između očiju, a crna vuna je bila savršena za napraviti grivu i uzde.

 

Pinata je otišla kući zajedno s Iris jer ju lupanjem nisu uspjeli otvoriti. :)Donji dio sam odrezala kako bi slavljenica i uzvanici mogli pokupiti sadržaj pinate.

Mala poduka za one koji ne znaju što je pinata :
Pinata je društvena igra u kojoj sudjeluju svi uzvanici na dječjoj proslavi. Pinata se priveže na jedan kraj užeta i objesi na strop dok drugi kraj užeta treba biti slobodan kako bi se visina pinate mogla regulirati ovisno o visini igrača.
Igra je zamišljena tako da djeca stanu u red ili u široki krug oko pinjate, a slavljenik započinje igru. Djeci se veže povez oko očiju, daje im se štap i zavrti ih se ukrug da im se oteža pronalaženje pinate, a cilj je udarcem štapom razbiti pinjatu. Svaki igrač ima dva do tri pokušaja, a igrači se izmjenjuju dok se pinata napokon ne uspije razbiti. Iz pinjate tada ispada sadržaj, a uzvanici sa slavljenikom skupljaju prosute slatkiše i igračkice.

Kod nas se ovaj dio radi bez poveza na očima, ali učinak je isti - djeca su oduševljena! :)


Do idućeg posta pozdravlja vas Tamara!

1 komentar: