Arhiva bloga

ponedjeljak, 1. lipnja 2015.

Dječje pustolovno ljeto u Slavonskom Brodu

Program počinje 29.lipnja i trajat će do 4.rujna.
Za roditelje koji rade i potreban im je boravak odmah po završetku škole, organizirat će se boravak uz naglasak da program „Dječje pustolovno ljeto“ počinje tek 29.lipnja 2015.
Riječ je o cjelodnevnom boravku za djecu školskog uzrasta i djece koja na jesen kreću u prvi razred. Traje od ponedjeljka do petka, počinje u 8,00, a završava u 16,00h.
Roditelji se mogu odlučiti za dnevnu, tjednu i mjesečnu članarinu, ali i za poludnevni boravak u trajanju od 4 sata.
U aranžman su uključeni doručak, ručak, užina i sav materijal koji program zahtijeva.
Nekoliko riječi o samom programu :
U svijetu žive narodi s različitim običajima, igrama i načinima izražavanja. U djetinjstvu treba učiti o tim razlikama i bogatstvu. Djeca će mnogo lakše shvatiti da je i u različitosti bogatstvo.
Svjetsku scenu svaki narod obogaćuje svojim posebnostima i svojom originalnošću i zato ćemo u Čarobnoj ploči svaki tjedan s djecom putovati oko svijeta. Svaki dan bit će predodređen za jednu državu gdje će djeca na zabavan i kreativan način upoznavati različite narode, kulture i običaje.
Kako bi roditelji, a i svi ostali koji nas prate mogli saznati što mi to radimo, pripremat ćemo i radio emisije u kojima ćemo izvještavati o naučenom. Djeca će imati priliku naučiti nešto o povijesti medija i sudjelovati u njihovu stvaranju. Ne sumnjamo u fantastične dječje ideje, oni uvijek imaju što reći, ali kakve koristi od toga ako za to nitko ne čuje. Zato će ovdje moći napraviti i vlastite novine putem kojih ćete vidjeti čime su se bavili iz tjedna u tjedan. Tko zna, možda u Vašem djetetu čuči skriveni novinar, spiker ili voditelj.
Jedan tjedan posvetit ćemo i gradu u kojem živimo, Slavonskom Brodu, istraživati zanimljivosti iz bogate povijesti grada, upoznati običaje putem različitih radionica kostimografije i izrade predmeta iz svakodnevnog života te otkrivati mitove i legende odnosno rješavati zagonetne misterije.
Boravak i igra u prirodi važni su za djecu, jer ona najbolje uče kroz pokret, a pokret potiče kognitivni razvoj. U prirodi djeca mogu istraživati i učiti o životinjama, biljkama, stablima, prirodnim fenomenima, o četirima elementima-zemlji, vodi, zraku i vatri. Ono što je pak posebno u kontaktu s prirodom je to da djeca u prirodi puno uče i o samima sebi jer su vani, na svježem zraku, uvijek aktivna. Djeca imaju urođen dar mašte, dar magičnog razmišljanja i doživljaja, što ih dovodi u svijet prepun prirodnih čuda, koja percipiraju preko osjetila te, poput prirodnoznanaca, u svojoj znatiželji sve žele razumjeti. Zato smo im pripremili tjedan Prirode – prostora bez vrata i zidova.
Umjetnost proširuje djetetove horizonte, otvara ga za komunikaciju u odnosu na svijet ljepote i svijet spoznaje, daje mu poticaj za usavršavanjem, odgonetavanjem značenja i boljom komunikacijom, posebno danas kada se osjeća nedostatak kvalitetne komunikacije s djecom i općenito među ljudima.
Umjetnost će biti prisutna u svim tjednima ovog programa.
Glazbe, plesa, književnosti, slikarstva, kiparstva i filma definitivno neće nedostajati u Dječjem pustolovnom ljetu.
S nestrpljenjem do 29.lipnja, Vaša Čarobna ploča!
„Sve veliko što se u svijetu dogodilo prvo se dogodilo u ljudskoj mašti.“


Nema komentara:

Objavi komentar